Hartog - Gitaarstarter

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Voor de kleintjes die gitaar willen leren spelen is er de methode van Cees Hartog, de Gitaarstarter. Deze bestaat uit een boekje voor de allerkleinsten, de "kleine" Gitaarstarter, gevolgd door twee delen van de gewone Gitaarstarter, beide vergezeld van een meespeel CD.

De jongste kinderen beginnen met het eerste boekje waarin de basis van het gitaarspel met vrolijke illustraties uitgelegd wordt. Het staat bol van leuke wetenswaardigheidjes en ezelsbruggetjes, zoals de zin "Een Beer Geeft De Aap Bananen", om de snaren van de gitaar aan te duiden.

Vlug worden de eerste paar noten geleerd, zodat het eerste echte liedje niet lang op zich laat wachten. Op deze manier krijgen kinderen snel plezier in het spelen.

Gitaarstarter 1 kan tevens als eerste lesboekje dienen voor de iets oudere jeugd. Ook hier wordt de basis uitgelegd, zij het op snellere wijze. Maar ook kinderen die de kleine Gitaarstarter doorlopen hebben, kunnen hier verder mee aan de slag.

Dit boek en het vervolg, Gitaarstarter 2, bevatten elk een CD waarop orkestbegeleiding staat van de te spelen nummers. Hiermee worden zowel de kennismaking met verschillende muziekstijlen als het gevoel voor ritme en luistervaardigheid bewerkstelligd.

De serie Gitaarstarter is een leuke en speelse handleiding om als kind de gitaar te leren bespelen.
kleinegitaarstarter
Hartog - Kleine gitaarstarter

gitaarstarter1

Hartog - Gitaarstarter deel 1

gitaarstarter2

Hartog - Gitaarstarter deel 2