Blackwell - Fiddle / Cello / Viola time serie

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Voor de jongen violisten, altviolisten en cellisten zijn de boeken van Kathy en David Blackwell een leuke afwisseling van methode, toonladders en eenvoudige stukjes om met een CD mee te spelen.

De Fiddle Time Starters (Viola Time Starters voor altviool en Cello Time Starters voor cello) fungeert als een allereerste handleiding om het instrument te leren kennen en de beginselen van het spelen ervan onder de knie te krijgen. Dit beginboek wordt opgevolgd door respectievelijk Fiddle Time Joggers, Fiddle Time Runners en Fiddle Time Sprinters, en hetzelfde geldt voor de Viola Time serie en Cello Time serie.

Deze drie boeken met CD en vrolijke illustraties zijn uit te breiden met zowel uitgeschreven pianobegeleidingen en duetpartijen voor het betreffende instrument. Zo kan de jonge musicus op meerdere manieren leuke stukjes leren spelen.

Daarnaast zijn er nog extra boeken leverbaar, zoals toonladders (onder andere Fiddle Time Scales) en kerstmuziek (Fiddle Time Christmas). Ook bestaan er ensemble boeken voor de verschillende instrumenten in de vorm van String Time Joggers.

Fiddle Time:

fiddletimestarters
fiddletimejoggers
fiddletimerunners
fiddletimesprinters