Carmen Eberz - Zo speel ik viool

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Kinderen beginnen vaak op jonge leeftijd met vioolspelen; soms al vanaf 4 jaar. Een rustig opbouwende methode is dan onontbeerlijk.

De methode van Carmen Eberz, Zo speel ik viool, speelt hier goed op in. Deze begint uitgebreid met losse snaren, grote noten en kleine stukjes, zodat de beginnende violist op een rustige manier zich vertrouwd kan maken met het instrument. Gaandeweg worden de hogere posities, streektechniek en andere aspecten van het vioolspel aangesproken.

Om de lessen in de boeken luister bij te zetten, staan er op de website van de methode diverse werkbladen en spelletjes. Hiermee kunnen het gehoor en het noten lezen extra geoefend worden. Ook staat er aanvullende informatie over de te spelen stukjes, zodat leerlingen wat meer over klassieke muziek te weten kunnen komen.

Op dit moment bestaat de vioolmethode uit 2 delen. Deel 3 staat voor 2016 gepland. Beide delen zijn voorzien van een meespeel CD en optioneel is er bij de delen ook een uitgeschreven pianopartij te krijgen.

zospeelikviool1
Eberz – Zo speel ik viool deel 1 lesboek met CD

zospeelikviool1piano
Eberz – Zo speel ik viool deel 1 pianobegeleiding

zospeelikviool2
Eberz – Zo speel ik viool deel 2 lesboek met CD

zospeelikviool2piano
Eberz – Zo speel ik viool deel 2 pianobegeleiding