Traplopen & Springstof (Gerard Blok)

Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter inactiefSter inactief
 
Als verdieping van je studie muziekwetenschap of conservatorium hoort natuurlijk ook de noodzakelijke solfège beoefend te worden.

Van blad zingen, intervallen raken, grondtonen herkennen: het hoort er allemaal bij. Muziektheorie docent Gerard Blok heeft hier de vierdelige methode Traplopen & Springstof voor ontwikkeld.

Met melodieën die uitsluitend uit secunden bestaan (het zogenaamde Traplopen) starten we deze methode rustig op. Via het drieklankskelet komen we bij de sprongen uit (de Springstof). Allereerst wordt er geoefend met sprongen tússen de drieklanken, vervolgens met sprongen naar de drieklanken. Uiteindelijk worden ook de neventonen aangesproken, zodat de basis gelegd is voor het kunnen zingen van elk denkbare melodie.

Elk onderwerp begeleidt zichzelf met vele en doeltreffende oefeningen, waarbij de nodige kilometers gemaakt kunnen worden. Met een heldere uitleg van alle stappen wordt je gehoor goed getraind en kun je gemakkelijk zelf aan de slag om deze schijnbaar ingewikkelde materie onder de knie te krijgen.

Traplopenenspringstof1
Traplopen & Springstof deel 1

Traplopenenspringstof2
Traplopen & Springstof deel 2

Traplopenenspringstof3
Traplopen & Springstof deel 3

Traplopenenspringstof4
Traplopen & Springstof deel 4