Hartog - Gitaarstarter

Voor de kleintjes die gitaar willen leren spelen is er de methode van Cees Hartog, de Gitaarstarter. Deze bestaat uit een boekje voor de allerkleinsten, de "kleine" Gitaarstarter, gevolgd door twee delen van de gewone Gitaarstarter, beide vergezeld van een meespeel CD.

Lees meer

Bijdehandjes pianomethode

Soms kruipen kinderen al achter de piano, voordat zij een leeftijd bereikt hebben, waarop men gewoonlijk met de pianoles begint. Ze worden tot het instrument aangetrokken, ook al kunnen ze nog geen echte liedjes spelen.

Lees meer

Erik Satie bladmuziek

Er was een periode waarin de muziek van Erik Satie vrijwel onbekend voor het grote publiek was. Daar heeft de uitgeverij van Broekmans en van Poppel in de jaren '70 verandering in gebracht.

Lees meer

Yann Tiersen Pianomuziek

De in 2001 uitgekomen Franse film Le Fabuleaux Destin d'Amélie Poulain deed behoorlijk veel stof opwaaien, niet in de minste mate door de aanstekelijke muziek die voor deze film gecomponeerd was. De Bretonse componist Yann Tiersen wist de typisch Franse nostalgische sound te vangen in zijn composities.

Lees meer

Blackwell - Fiddle / Cello / Viola time serie

Voor de jongen violisten, altviolisten en cellisten zijn de boeken van Kathy en David Blackwell een leuke afwisseling van methode, toonladders en eenvoudige stukjes om met een CD mee te spelen.

Lees meer